Skip to content
Website design, cele mai bune practici pe care le puteți folosi în 2021

Website design, cele mai bune practici pe care le puteți folosi în 2023

În zilele noastre, conducerea unei afaceri de succes se bazează pe prezența online optimizată a acelei companii. Pentru prezența online optimizată este inevitabil să aveți un website intuitiv și optimizat SEO pentru dispozitivele mobile.

Cele mai bune practici pentru proiectarea website-urilor în 2020 vă vor ajuta să aveți un website care creează o experiență excelentă pentru utilizatori. Experiența utilizatorilor trebuie să fie ușoară și memorabilă. Studiați un exemplu de website din domeniul deratizare Baia Mare.

Introducere în website design

Este foarte ușor să configurați un website și apoi să vă prefaceți că aveți o afacere. Oricine o poate face în aceste zile. Cu toate acestea, doar pentru că website-ul dvs. este live pentru oameni, nu înseamnă că designul paginii dvs. este optimizat.

Dar, din nou, trebuie să vă puneți mereu aceeași întrebare. De ce contează atât de mult proiectarea website-ului? Nu există nicio îndoială că ați creat website-ul pentru a impresiona oamenii. Este nevoie de mult timp și efort pentru a obține rezultatele dorite.

În același mod, este nevoie doar de câteva secunde pentru ca oamenii să-și formeze un fel de opinie despre brand și website-ul dvs. Da.

Acesta este un aspect care apare odată cu prima interacțiune cu brandul. Oamenilor le va lua doar aproximativ 50 de milisecunde pentru a ieși de pe website-ul pe care îl aveți.

Dar cum îi putem face să rămână pe website?

Proiectarea website-ului joacă un rol foarte important în acest sens. Când vine vorba de proiectare, există o mulțime de lucruri care pot afecta rezultatul final. De exemplu, conversia pe care tindeți întotdeauna să o aveți pe website poate fi afectată și de designul pe care îl aveți.

Nu există nicio îndoială că, conversiile sunt unele dintre cele mai importante lucruri pentru companii. Ei bine, este posibil ca website-ul dvs. să nu fie perfect, dar atunci trebuie să vă asigurați că este optimizat după cele mai bune practici.

Câteva practici utile pentru website design

În continuare vom trece în revistă câteva recomandări pentru a îmbunătăți designul website-ului dvs. De către specialiștii în web design, acestea sunt considerate a fi bune practici.

Utilizarea unui brand consecvent este importantă

Când vine vorba de branding, există o mulțime de agenți de marketing care deseori au tendința de a face unele greșeli cu privire la acesta. Cei mai mulți dintre ei nu sunt capabili să înțeleagă importanța pe care o are branding-ul atunci când vine vorba de asigurarea conversiilor pe website.

Deci, nu există nicio îndoială că trebuie să vă concentrați pe branding pentru cele mai bune rezultate.

Pentru a vă asigura că puteți obține cele mai bune beneficii ale branding-ului, trebuie să vă asigurați că logo-ul companiei este vizibil pe website.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că există și un titlu care să transmită toate obiectivele pe care le aveți.

Ca să nu mai vorbim că trebuie să strecurați și o fotografie de produs pe website. Dacă nu aveți un magazin online, măcar informați clienții despre produsele dvs.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți întotdeauna în vedere atunci când aveți de-a face cu aspecte de website design. Veți vedea că modul în care arată website-ul dvs. contează foarte mult.

Website designul trebuie să fie receptiv

A avea un design receptiv este una dintre cele mai importante practici de proiectare în 2020. La drept vorbind, este una dintre tacticile veșnic „verzi” ale designului, care se reflectă în diferite pagini web.

Proiectarea unui website receptiv permite acestuia să se deschidă cu ușurință pe toate tipurile de dispozitive. Deci, utilizatorii dvs. vă pot deschide website-ul pe dispozitive mobile sau desktop cu cea mai mare ușurință dacă aveți un design web receptiv.

Lăsați niște spațiu alb între elemente

Ați auzit vreodată de termenul „spațiu alb”? Ei bine, este cunoscut și ca spațiul negativ atunci când oamenii vorbesc despre asta. Acestea sunt spațiile de care aveți nevoie pentru a vă asigura că le utilizați în proiectarea website-ului pentru a vă asigura că elementele sunt capabile să „respire”.

În cazul în care elementele grupului sunt prea apropiate, există riscul ca vizitatorii să poată vedea toate elementele în mod aglomerat. În cele din urmă, acești nu vor ști exact unde să dea click-ul pentru a ajunge la informațiile de care au nevoie.

Pentru website design avem nevoie de CTA-uri amplasate strategic

A avea pagini de destinație bine optimizate SEO este una dintre cele mai bune practici de proiectare web în 2020. Avantajul optimizării SEO sunt pozițiile înalte în rezultatele motoarelor de căutare.

Prin utilizarea paginilor de destinație, puteți interacționa cu vizitatorii website-ului dvs. în modul cel mai ușor de utilizat. Puteți încorpora cu ușurință CTA-uri pe paginile dvs. de destinație pentru a convinge vizitatorii website-ului să efectueze unele acțiuni dorite.

Nu oferiți prea multe oferte vizitatorilor

Acesta este un alt lucru important despre care trebuie să știți. În această recomandare, trebuie să spunem că pentru a îmbunătăți designul website-ului, trebuie să vă asigurați că nu oferiți prea multe opțiuni vizitatorilor.

Da, ați auzit bine! Nu trebuie să oferiți multe opțiuni persoanelor care vin și vizitează website-ul dvs. Dar, din nou, trebuie să vă asigurați că le oferiți câteva oferte în cel mai eficient mod.

Trebuie să vă întrebați de ce v-am spus să nu oferiți oamenilor mai multe oferte. Motivul este că, dacă le oferiți prea multe opțiuni, există șansa ca aceștia să-și ia mai mult timp pentru a lua decizia de cumpărare.

Acest lucru are un impact direct asupra vânzărilor dvs.

Există, de asemenea, șansa ca aceștia să nu dorească să cumpere produsul după ce au avut atât de multe opțiuni. Deci, este un lucru de care trebuie să țineți întotdeauna cont pentru a vă asigura că puteți obține rezultate pe măsura obiectivelor.

Minimizați textul

Trebuie să vă asigurați că nu aveți prea mult text pe pagină. În cazul în care scrieți un articol pe blog, nu există nicio îndoială că ați dori să aveți din ce în ce mai mult text pe pagină.

Cu toate acestea, nu vorbim despre acest text. Vorbim despre textul pe care tindeți să îl aveți pe pagina dvs. de pornire.

Este destul de important să afișați un text minim pe paginile statice pe care le aveți pentru website-ul dvs. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont.

Ce trebuie să faceți aici este să furnizați toate informațiile utile pe care le aveți despre companie, afacere și marca pe care o aveți.

Deci, acesta este un sfat important pe care trebuie să-l oferim. Trebuie să păstrați textul minim, astfel încât oamenii să nu fie derutați când îl citesc. Printr-un copywriting eficient puteți exprima lucruri importante într-un mod concis.

Nu există nicio îndoială că veți avea multe de spus. Dar, din nou, trebuie să vă asigurați că păstrați textul concis, astfel încât oamenii să poată înțelege ceea ce încercați să spuneți despre companie.

Website design-ul trebuie să arate consecvent

Ceea ce încercăm să spunem aici este că trebuie să vă concentrați mai mult pe depunerea unui efort atunci când vine vorba de a pune ceva vizual.

Nu există nicio îndoială cu privire la faptul că, cu ajutorul imaginilor, veți putea distruge conținutul pe care îl aveți. În acest fel, nu trebuie să oferiți o explicație mai profundă a ceea ce încercați să prezentați.

Deci, nu trebuie să explicați și lucrurile. Tot ce trebuie să faceți este să le arătați și apoi sunteți pregătiți. De asemenea, acest lucru va economisi mult timp și efort de marketing.

Imaginile vizuale tind să rostească multe cuvinte în comparație cu conținutul scris. Deci, acesta este un lucru de care trebuie să țineți cont.

Folosiți propoziții scurte

Când încercați să vă asigurați că oamenii sunt atrași de designul website-ului, atunci trebuie să vă asigurați că, conținutul pe care încercați să îl furnizați este ușor de citit și de înțeles.

Deci, acesta este un lucru pe care trebuie să îl asigurați atunci când lucrați la proiectarea website-ului.

Folosiți câteva propoziții mai scurte și veți putea vedea că vizitatorii sunt din ce în ce mai interesați de conținutul pe care îl aveți.

Propozițiile mai lungi sunt greu de citit. Nu există nicio îndoială că ați dori să vă asigurați că oamenii vor înțelege cu ușurință conținutul.

Folosiți puterea rețelelor sociale

Este important să vă optimizați prezența pe canalele de socializare. Integrarea canalelor de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter și LinkedIn pe website-ul dvs. este foarte importantă în utilizarea puterii social media pentru optimizarea prezenței dvs. în mediul online.

De asemenea, puteți promova articolele și conținutul website-ului dvs. pe diferite rețele sociale pentru optimizarea expunerii în general.

Gând final

Există atât de multe alte lucruri pe care trebuie să le folosiți pentru a face designul website-ului un pic mai interesant. Puteți încerca să faceți paragrafele mai scurte sau să folosiți imagini personalizate.

Un website bine optimizat, cu un design receptiv și eficient este cea mai bună carte de vizită pe care o puteți avea. Construiți un website care să reflecte afacerea și să fie în același timp o modalitate suplimentară de a genera vânzări.

Back To Top
Search