Skip to content
Dezinfectare, cum se poate realiza pentru haine fără înălbitor

Dezinfectare, cum se poate realiza pentru haine fără înălbitor

Dezinfectare, cum se poate realiza pentru haine fără înălbitor. Adesea folosim înălbitor ca dezinfectant pentru rufe și suprafețe.

Cu toate acestea, poate fi dur pentru țesături și utilizatori. Poate decolora multe țesături, vă poate dăuna pielii și ochilor și este extrem de toxic.

Chiar dacă multe etichete nu interzic utilizarea înălbitorului, învățarea modului de igienizare a rufelor fără înălbitor este utilă pentru rufe, familie și mediu. De la apa fierbinte, la produse de zi cu zi găsite în majoritatea gospodăriilor, o dezinfectare a hainelor poate fi mai ușoară decât credeți.

Înainte de a începe, vrem să menționăm că, deși majoritatea dintre noi folosim igienizarea și dezinfectarea în mod interschimbabil există unele diferențe în ceea ce privește eficacitatea lor.

Să descoperim mai multe în acest articol de blog!

Diferența dintre igienizare și dezinfectare

Curățarea, igienizarea și dezinfectarea sunt toate diferite. Diferențele dintre dezinfectare și igienizare contează cu adevărat atunci când înveți cum să dezinfectezi rufele?

În majoritatea cazurilor, probabil că nu. Dar atunci când există un risc crescut de infectare sau când cineva din casa ta este bolnav, vrei să igienizezi rufele și alte articole în mod regulat. Sau să folosești dezinfectanți în zonele frecvent atinse.

Igienizantele scad numărul de germeni la nivelurile de siguranță recomandate. Pe de altă parte, dezinfectanții ucid germeni precum virusurile și bacteriile.

Pentru acești termeni diferența principală este în rezistență. Un igienizant poate ucide cel puțin 99,9% din germeni pe suprafețele dure și 99,99% pe suprafețele folosite pentru alimente. Dezinfectanții ucid 99,999% din germeni pe suprafețe dure, neporoase.

De ce ar trebui să aflați cum să igienizați rufele

Îmbrăcămintea de lucru, hainele care rareori se spală, păturile pentru animale de companie, măștile de față și alte obiecte care pot adăposti germeni sunt candidați perfecti pentru igienizarea frecventă.

Nu trebuie să igienizați de fiecare dată când spălați. Dar, știind cum să dezinfectați hainele și alte rufe „cu risc” vă poate face casa un loc mai sănătos.

Aveți membri ai familiei cu astm și alergii? Reducerea alergenilor prin igienizarea rufelor poate reduce gravitatea simptomelor lor.

În timp ce spălarea obișnuită îndepărtează o mulțime de virusuri, bacterii și alți agenți patogeni, nu elimină suficient pentru a le împiedica să se răspândească. Igienizarea rufelor ajută la oprirea răspândirii germenilor în restul familiei.

Mai ales atunci când cineva din casa ta este bolnav.

O haină contaminată din mașina de spălat va răspândi bacteriile în 90% din articole. Când vine vorba de mucegaiuri care provoacă infecții ale pielii sau ale căilor respiratorii sau organisme care provoacă răceli, gripă și gripă gastrică, majoritatea vor supraviețui ciclului de spălare.

Acestea sunt câteva motive destul de convingătoare pentru a afla cum să igienizați rufele. Și pentru că igienizarea nu necesită substanțe chimice potențial dăunătoare, iată cum puteți sări peste înălbitor!

Puteți utiliza igienizante naturale dovedite care să facă treaba.

Cum se realizează o dezinfectare a hainelor cu alternative la înălbitor

Bacteriile prosperă la temperaturi de la 4 până la 60 de grade. Acesta e motivul pentru care mulți dintre noi suntem familiarizați cu pericolele de a nu depozita sau găti mâncarea la temperaturi corecte.

Acesta este și motivul pentru care spălarea obișnuită în mașinile de spălat nu igienizează hainele. Apa pur și simplu nu este suficient de fierbinte pentru a ucide bacteriile.

Dar dacă aveți o mașină de spălat cu un ciclu de dezinfectare, aveți noroc.

Apă fierbinte și aburi

Igienizarea rufelor cu apă fierbinte este la fel de eficientă și naturală. Poate să nu fie cea mai bună opțiune țesăturilor care nu se amestecă bine cu căldura ridicată.

O temperatură tipică de igienizare pe mașinile de spălat vine la aproximativ 70 grade. Este mai mult decât suficientă căldura pentru a ucide virusurile, bacteriile și alți agenți patogeni.

Cât timp igienizați cu apă fierbinte face diferența. Când utilizați cel mai lung ciclu de spălare posibil și setarea pentru dezinfectant veți obține cel mai bun rezultat în uciderea germenilor.

Aveți haine care nu se spală cu mașina? Dacă aveți un uscător cu o selecție de abur sau igienizare puteți igieniza din hainele delicate și curate.

Pentru a igieniza îmbrăcămintea individuală, vaporizatoarele casnice pot face treaba rapid și convenabil. În timp ce aburul între 70 și 100 de grade va ucide multe bacterii, temperaturile mai ridicate oferă o dezinfectare mai puternică și pot ucide aproape toți germenii.

Soluția poate fi folosită nu doar pentru igienizarea hainelor. O putem folosi și în toată casa pentru igienizare în băi, dormitoare și bucătării.

Nu dispuneți de astfel de soluții mai sofisticate? Fără griji! Există o mulțime de alternative sigure și eficiente pentru igienizarea rufelor fără a utiliza înălbitor.

1. Oțet alb distilat pentru dezinfectare

De la curățare până la dezodorizare, oțetul alb e un produs natural, sigur, care are multe utilizări practice în casă. E și un puternic dezinfectant pentru rufe.

Adăugați o cană de oțet alb distilat la ciclul de clătire atunci când doriți să igienizați o încărcătură de rufe. Oțetul alb ucide bacteriile, îți dezodorizează rufele, înmoaie țesăturile și chiar ajută la menținerea culorilor.

Cine știa că oțetul ar putea fi cel mai bun detergent ecologic? Pentru a vă asigura că nu există mirosuri persistente, utilizați un al doilea ciclu de clătire.

2. Apă oxigenată

În ciuda denumirii sale tehnice, peroxidul de hidrogen, este unul dintre cei mai ecologici compuși pe care îi puteți folosi. Acest lucru se datorează faptului că este un element natural care acționează asupra apei.

Este perfect sigur pentru multe utilizări, inclusiv pentru igienizarea rufelor. Rețineți că peroxidul de hidrogen poate avea un efect de albire a anumitor țesături, așa că nu exagerați.

Pentru igienizarea rufelor adăugați o ceașcă de 3% peroxid de hidrogen la un ciclu regulat de spălare. La fel ca oțetul alb, apa oxigenată are alte beneficii pentru rufe, cum ar fi albirea, strălucirea și dezinfectarea.

3. Radiații UV

Aceasta este lumina soarelui, dar radiațiile UV sună mai științific. Lumina soarelui e un dezinfectant natural pentru rufe, astfel încât uscarea la soare vă poate oferi un supliment de igienizare.

Știți că lumina soarelui este și un albitor natural. Nu vă lăsați hainele în plin soare mai mult de câteva ore. Pentru a igieniza hainele folosind lumina soarelui agățați-le cu fața spre soare timp de 30 de minute.

Mai apoi, întoarceți haina pe cealaltă parte. Lumina soarelui face o treabă surprinzător de bună la uciderea multor bacterii de pe suprafață. În aceste condiții, devine o alegere naturală excelentă pentru igienizarea rufelor.

4. Uleiul de pin pentru dezinfectare

Uleiul de pin e un dezinfectant eficient pentru curățarea naturală atunci când este utilizat în concentrațiile potrivite. Pentru a igieniza rufele folosind uleiul de pin veți avea nevoie de un produs adevărat din ulei de pin.

Nu de o formulă cu parfum de pin sau cu o concentrație redusă. Uleiul de pin e sigur pentru majoritatea țesăturilor din mașina de spălat.

O regulă generală este să nu folosiți ulei de pin pe îmbrăcăminte din lână sau mătase. Adăugați o cană de ulei de pin direct în mașina de spălat odată ce este plină. Deoarece mirosul de pin poate fi puternic, utilizați un al doilea ciclu de clătire pentru a îndepărta reziduurile și mirosul de ulei.

5. Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale organice sunt substanțe naturale ce distrug agenții patogeni. Sunt sigure de utilizat în igienizarea rufelor. În formele nediluate, sunt antibacteriene eficiente, antifungice, antiseptice și pot mirosi destul de bine.

Asigurați-vă că utilizați întotdeauna uleiuri esențiale 100% naturale pentru igienizare. La concentrații atât de mari, aceste uleiuri pot fi toxice pentru animalele de companie și pot afecta pielea.

Nu toate uleiurile esențiale au aceleași proprietăți igienizante. Alegeți fie ulei de arbore de ceai, ulei de lavandă sau ulei de cimbru. Uleiul de arbore de ceai este un dezinfectant puternic.

Adăugarea a doar două lingurițe la o încărcătură de spălare vă va igieniza rufele. Uleiul de lavandă nu este la fel de puternic ca uleiul de arbore de ceai.

Totuși, mulți oameni consideră aroma mai puțin problematică. Turnați aproximativ 10 picături de ulei de lavandă într-o mașină de spălat plină și veți ajunge cu mai puține bacterii și un miros plăcut și proaspăt.

Concluzie

Știți cum să igienizați rufele folosind alternative de înălbitor la fel de eficiente, dar ușoare. Atât pentru tine, hainele tale, cât și pentru mediul înconjurător.

Aflați mai multe despre produse de curățenie pe un website dedicat. În cazul în care doriți servicii SEO sau de web design vă invităm să intrați în contact cu noi!

Back To Top
Search