Cum functioneaza dieta Rina?

Daca vrei sa slabesti usor si cu putine restrictii, dieta Rina este cea mai potrivita. Este perfecta pentru cine vrea sa dea jos kilogramele in plus, dar si pentru cine vrea sa isi mentina greutatea.

Este o dieta care are succes datorita rezultatelor vizibile, dar si pentru ca este flexibila si sanatoasa. Iti permite sa manaci toate categorille de alimente, cu conditia sa nu le combini in aceeasi zi.

Despre dieta Rina

Dieta RinaDieta Rina nu este o dieta foarte restrictiva. Pe parcursul dietei poti manca pizza, paste, burger, chiar si prajituri. Trebuie doar sa respecti anumite reguli si un program clar al meselor. Din acest motiv, dieta Rina este o dieta usor de urmat.

Dieta Rina detaliata (gasesti mai multe informatii si retete pe blogul biod.ro) este o dieta disociata care se tine 90 de zile, de aceea se mai numeste si dieta de 90 de zile. Se bazeaza pe faptul ca intr-o zi poti sa mananci doar o anumita categorie de alimente. Fiecare categorie de alimente se repeta din patru in patru zile.

Principiul care sta la baza ei este incapacitatea stomacului de a digera categorii diferite de alimente in acelasi timp. Atunci cand mancam, suntem obisnuiti sa asociem alimente diferite in aceeasi farfurie si in aceeasi zi. Lucru foarte gresit! Stomacul nu poate procesa toate aceste alimente ingerate.

Astfel, apar diferite afectiuni ale sistemului digestiv, cresterea in greutate si multe alte probleme de sanatate.

In schimb, daca consumi doar un singur tip de aliment pe parcursul zilei, stomacul va putea procesa usor ceea ce ai mancat. Astfel, digestia se usureaza si te ajuta sa slabesti.

Dieta Rina nu este doar o dieta, ci un stil de viata sanatos. De-a lungul timpului s-a observat ca are o serie de avantaje asupra sanatatii. Tocmai de aceea foarte multi nutritionisti o recomanda.

Planul alimentar al dietei Rina

Dieta Rina presupune sa manaci in fiecare zi de dieta una dintre urmatoarele categorii se alimente:

  • proteine
  • amidon
  • carbodidrati
  • vitamine

Fiecare dintre aceste grupe se repeta intr-un ciclu de patru zile pe parcursul celor 90 de zile de dieta.

De altfel, pe parcursul celor 90 de zile de dieta, micul dejun consta doar in fructe. Cu alte cuvinte, indiferent de categoria de alimente pe care trebuie sa o consumi in acea zi, consuma doar fructe dimineata. Poti consuma orice tip de fruct din 2 in 2 ore pana la pranz.

O alta regula esentiala este ziua 29 a dietei. In aceasta zi vei consuma doar apa, fara sa mananci nimic altceva.

Este foarte important sa respecti ciclul zilelor, astfel:

Ziua 1 – ziua de proteine

In aceasta zi poti sa mananci doar proteine: carne de pui, porc, vita, vanat, lactate, brazeturi, oua, etc. combinate cu legume proasepete sau gatite.

Ziua 2 – ziua de amidon

In aceasta zi poti manca doar legume bogate in amidon: fasole, linte, orez, soia, cartofi, etc.

Ziua 3 – ziua de carbohidrati

Aceasta este o zi a rasfatului. Poti manca alimente care contin carbohidrati: paste, paine, cuscus, produse de patiserie. De altfel, le poti alatura legume. In aceasta zi poti sa consumi prajituri, pizza vegetariana, burger vegetarian. Ai grija sa nu le combini cu proteine sau legume cu amidon.

Ziua 4- ziua de vitamine

In aceasta zi poti manca doar fructe si legume proaspete sau gatite.