Skip to content
Ce este jocul de remi

Ce este jocul de remi

Atunci când cauţi să îţi ocupi timpul liber într-un mod plăcut jocurile de noroc se pot dovedi o alegere foarte inspirată. Acestea sunt foarte distractive şi captivante, iar posibilitatea de a le juca atât gratuit, cât şi pe bani reali reprezintă un mare avantaj.

Unul dintre jocurile la care poţi apela este remi. Este un joc extrem de cunoscut mai ales la întâlnirile cu prietenii, pe care odată ce îl vei înţelege cu siguranţă te va atrage. În cele ce urmează îţi prezint cele mai importante informaţii despre remi.

Ce este remi?

Remi este un joc de noroc care se joacă între mai mulţi participanţi. Este perfect de jucat împreună cu prietenii, deoarece poate fi practicat de către 2 şi până la 6 jucători.

Este un joc cu cărţi care în prezent este cunoscut sub destul de multe variante, printre care Remi Gin, Oklahoma Gin, Remi Kalooki, Tradiţional, Remi 500 şi altele. De aceea când intri la un joc de remi trebuie să cunoşti din start regulile care se aplică.

În România probabil cea mai populară versiune de remi este cea la care se utilizează pachetul standard de 52 de cărţi. În acest articol, de pe top-cazino.ro, găseşti absolut toate informaţiile despre acest joc de remi.

Cum se joacă remi?

Jocul de remi este destul de uşor de înţeles chiar şi de către cineva care nu a mai jucat până acum. Jocul presupune mai multe etape, după cum urmează:

  • Stabilirea dealer-ului
  • Împărţirea cărţilor
  • Aranjarea cărţilor
  • Lipirea şi etalarea cărţilor
  • Aruncarea cărţilor

Dealerul se stabileşte în mod aleatoriu, el fiind jucătorul care va amesteca pachetul de cărţi şi ulterior va împărţi cărţile jucătorilor. În funcţie de numărul de participanţi se vor împărţi fiecăruia câte 10, 7 sau 6 cărţi.

Fiecare carte are atribuită o anumită valoare – cărţile numerotate au valoarea dată de numărul de pe ele, în timp ce cărţile Rege, Regina şi Jack valorează câte 10 puncte.

Scopul jocului de remi este să scapi cât mai repede posibil de toate cărţile din mână. Primul jucător care reuşeşte acest lucru este declarat câştigătorul partidei.

Mutările la Remi

Fiecare jucător va efectua mutări pe rând. La fiecare tură jucătorul este obligat să arunce o carte din mână şi să tragă alta din stocul de cărţi rămase.

De asemenea, dacă are posibilitatea un jucător poate lipi sau îşi poate etala cărţile. La remi cărţile se pot aşeza pe masă doar în două moduri: suite (3 sau mai multe cărţi de valoare consecutivă) şi terţe (3 sau 4 cărţi de aceeaşi valoare).

Astfel, în funcţie de cărţile disponibile un jucător poate etala de unul singur o suită sau terta sau se poate lipi la o formaţie deja creată cu una sau mai multe cărţi, evident respectând regulile de mai sus.

La început jocul de remi îţi poate părea complicat, însă odată ce vei începe să îl joci îl vei înţelege repede şi poate deveni unul dintre jocurile tale preferate.

Trebuie să îţi spun însă că în acest moment nu poţi juca remi online pe bani reali, aşadar singura variantă este să accesezi acest joc doar pentru distracţie.

Back To Top
Search